Cucumis - 무료 온라인 번역 서비스
. .



번역 - 영어-터키어 - Individual case studies and individual differences

현재 상황번역
이 본문은 다음 언어들로 가능합니다: 영어터키어독일어

분류 문장 - 사회 / 사람들 / 정치들

이 번역의 "의미" 번역만을 요구합니다.
제목
Individual case studies and individual differences
본문
egemen6에 의해서 게시됨
원문 언어: 영어

The shift from the study of individual persons to the study of individual differences had profound effects on the history of psychology. The study of reputation - an important feature of interpersonal relationships - sank almost without trace under a rising tide of psychometric research. The case-study method, hampered by interesting but unconvincing psychoanalytic theories and procedures, suffered a similar fate.

제목
Bireysel vaka analizi ve bireysel farklılıklar
번역
터키어

tarantula9812739에 의해서 번역되어짐
번역될 언어: 터키어

Kişilerin bireysel analizinden, bireysel farlılıkların analizine geçiş, psikoloji tarihi üzerinde derin etkilere sahipti. İtibar analizi - ki kişilerarası ilişkilerin önemli bir özelliğidir - psikometrik araştırmaların artan gelgiti altında neredeyse hiç iz bırakmadan battı. İlginç fakat inandırıcı olmayan psikoanalitik teoriler ve prosedürler tarafından engellenen örnek olay incelemesi (vaka analizi) metodu da benzer bir akıbete uğradı.
이 번역물에 관한 주의사항
Talep edildiği taktirde açıklamada bulunulacaktır.
handyy에 의해서 마지막으로 검증 또는 수정되었습니다 - 2009년 7월 20일 14:26





마지막 글

글쓴이
올리기

2009년 7월 20일 14:25

handyy
게시물 갯수: 2118
Merhaba tarantula,

Ellerine sağlık Çeviride sadece bir kaç değişiklik yaptım ve onaylıyorum.

Before edits:

Kişiler üzerine yapılan çalışmalardan, bireysel farlılıklar üzerine yapılan çalışmalara kadar olan kayma, psikoloji tarihi üzerinde derin etkilere sahipti. İtibar çalışmaları - kişilerarası ilişkilerin önemli bir özelliği - psikometrik araştırmaların artan gelgiti altında neredeyse iz bırakmadan battı. İlginç fakat inandırıcı olmayan psikoanalitik teoriler ve prosedürler tarafından engellenen örnek olay incelemesi (vaka analizi) metodu da benzer bir akıbetle çürütüldü.

2009년 8월 1일 22:20

tarantula9812739
게시물 갯수: 13
Rica ederim. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana!

2009년 8월 1일 23:46

handyy
게시물 갯수: 2118