Cucumis - Ilmainen käännöspalvelu
. .



Käännös - Englanti-Turkki - For accounting records maintained ...

Tämänhetkinen tilanneKäännös
Tämä teksti on saatavilla seuraavilla kielillä: EnglantiTurkki

Kategoria Koulutus

Otsikko
For accounting records maintained ...
Teksti
Lähettäjä ilkinsan
Alkuperäinen kieli: Englanti

For accounting records maintained in historical cost terms, non-monetary balance sheet items are restated to current monetary units by applying a general price index. Monetary items need no restatement as they are already expressed in monetary units current at the balance sheet date. each item in the income statement needs to be restated by applying the change in the general price index from the date when that item was initially recorded.
Huomioita käännöksestä
Muhasebe finansman ile ilgili bir paragraftır.

Otsikko
Tutulan muhasebe kayıtları için...
Käännös
Turkki

Kääntäjä lacrima87
Kohdekieli: Turkki

Tarihi Maliyet esasına göre tutulan muhasebe kayıtları için, parasal olmayan bilanço kalemleri genel fiyat endeksi kullanılarak geçerli para birimine dönüştürülür. Parasal kalemler zaten bilanço tarihinde geçerli olan para birimiyle ifade edildikleri için yeniden ifade edilmelerine gerek yoktur. Gelir tablosundaki her kalemin, o kalemin girildiği ilk tarihten itibaren, genel fiyat endeksindeki değişim uygulanarak yeniden ifade edilmesi gerekir.*
Huomioita käännöksestä
*Gelir tablosundaki her kalemin, giriş yapıldığı ilk tarihten itibaren, genel fiyat endeksindeki değişim uygulanarak, yeniden ifade edilmesi gerekir.
Viimeksi tarkastanut tai toimittanut FIGEN KIRCI - 2 Kesäkuu 2012 15:58





Viimeinen viesti

Kirjoittaja
Lähetä

3 Huhtikuu 2012 08:44

minuet
Viestien lukumäärä: 298
Merhaba lacrima87,

Metini çok iyi çevirmişsin. Sadece bir sorum var. "restate" fiilini yeniden ifade etmek olarak çevirmişsin, yeniden belirlemek desek daha iyi olmaz mı sence?

3 Huhtikuu 2012 14:50

Mesud2991
Viestien lukumäärä: 1331
Bana kalırsa 'restate'de sorun yok sadece son cümlede bir şey eksik (bu arada çeviri mükemmel!)

Gelir tablosundaki her kalemin, o kalemin girildiÄŸi ilk tarihten itibaren, genel fiyat endeksindeki deÄŸiÅŸim uygulanarak yeniden ifade edilmesi gerekir.