 | |
|
Fordítás - Angol-Török - The attempt is to even out visitation throughout...Vàrakozàs alatt Fordítás
Ez a szöveg rendelkezésre àll a következő nyelveken :  
Témakör Mondat  Ez a forditàsi kérés "Csak az értelme". | The attempt is to even out visitation throughout... | | Nyelvröl forditàs: Angol
The attempt is to even out visitation throughout the year. |
|
| Amaç, yıl boyunca ziyaretleri eÅŸit ÅŸekilde yaymaktır. | | Forditando nyelve: Török
Amaç, yıl boyunca ziyaretleri eşit şekilde yaymaktır.
|
|
Legutolsó üzenet | | | | | 27 Február 2009 18:18 | | | Attempt- giriÅŸim anlamı var ama bu cümlede pek doÄŸru gibi gelmiyor bana, onun yerine "amaç" olabilir mi?
| | | 28 Február 2009 16:40 | | | to even out: eÅŸit parçalara bölmek, eÅŸitlemek.
Dolayısıyla: "GiriÅŸim, yıl içinde ziyareti eÅŸit dağıtma amaçlıdır." CC: 44hazal44 FIGEN KIRCI | | | 28 Február 2009 22:11 | | | attempt tecrübe anlamında kullanılmış bence ayrıca to even out fiil olduÄŸunu düşünüyorum...ve bu sebepten çeviri şöyle olmalı:tecrübe yıl boyunca ziyaretleri eÅŸit ÅŸekilde yaymaktır ya da tecrübe yıl boyunca ziyaretleri eÅŸitleÅŸtirmektir. | | | 1 Március 2009 15:27 | | | evet, CZ, 'to even out' esitleme diye biliyorum.
'amaclidir' kullanmaya gerek yok bence.
'dagitim' daha cok nesne dagitimi icin kullanilir, bunun yerine 'yaymak' veya 'dagilim' kullanmak daha isabetli olmaz mi?
ornekleyeyim:
'girisim/tesebbus, yil suresince/icinde (yapilacak olan) ziyaretlerin dagilimini esitlemektir.'
veya
'tesebbus, yil boyunca, ziyaretleri esit sekilde yaymaktir.'
CC: CursedZephyr | | | 1 Március 2009 15:36 | | | "için" ya da "amaç" belirten bir ÅŸey kullanmayınca da sanki giriÅŸimi tanımlamışız gibi oluyor,giriÅŸim bu demektir gibi. Oysa, ne giriÅŸimi olduÄŸu,neye hizmet ettiÄŸini belirtmeye çalışmışlar sanki burda. "to do something"
"Yıl süresince yapılacak olan ziyaretlerin dağılımını eşitleme girişimidir." Bu nasıl?
| | | 1 Március 2009 16:54 | | | "The attempt" olması öyle düşünmeme sebep olan ÅŸey. Belirli bir giriÅŸim yani. Tanım olsaydı "An attempt" ya da "Attempt" diye baÅŸlardı direkt ki devamındaki açıklama da bir amacı iÅŸaret ediyor, ÅŸunu yapma giriÅŸimi gibi. "to even out" mastarını "in order to/so as to even out" = "eÅŸitlemek için,eÅŸitlensin diye" (bu giriÅŸimde bulunuyoruz) gibi düşünün  gerisi size kalmış.. | | | 1 Március 2009 22:02 | | | | | | 1 Március 2009 22:16 | | | "attempt" amac anlamini tasiyor. | | | 2 Március 2009 14:38 | | | basladigimiz nokta en dogru gibi gorunuyor.
katilim icin, herkese tesekkurler! |
|
| |
|